Ballonnendans

Je hebt nodig: ballonnen, touw en muziek.

Iedereen bindt met een stuk touw een ballon vast aan zijn enkel. Terwijl de muziek speelt, probeer je je eigen ballon te beschermen en die van een ander kapot te trappen. Steeds als de muziek stopt krijgt degene waarvan de ballon nog heel is een punt,

Snoep roulette

Eén kind wordt naar de gang gestuurd en op de tafel komen zes verschillende, kleine snoepjes te liggen. De kinderen in de kamer kiezen één snoepje uit. Dan mag het kind van de gang terug komen en één voor één de snoepjes aanwijzen. 

Geblinddoekt een gezicht maken

Maak een tekening van een blanco gezicht, waarop de kinderen dan geblinddoekt de van te voren getekende en uitgeknipte gezichtsdelen kunnen prikken, zoals neus, ogen, oren, haar, mond, maar ook attributen zoals een hoed, bril of baard.

De kinderen zullen veel plezier hebben om het kunstwerk dat ze samen hebben gemaakt.

Schat verdelen op een piratenfeestje

Dit is een leuke manier om alle piraatjes te betrekken bij het uitdelen van de cadeautjes. U laat de kinderen zitten in een kring. De jarige job zit ook in de kring en laat een plastic zwaard of een piratenpistool in het midden ronddraaien.

Snoep memory

Afhankelijk van het aantal kinderen, vul je van te voren witte bekertjes met snoepjes, steeds twee met dezelfde snoepjes. Zet ze omgekeerd op een groot blad of op tafel.