Speels uitpakken en weggeven

Naast de 'gewone' spelletjes op een kinderfeest, is het ook heel praktisch om van zaken als het uitpakken van cadeautjes en het weggeven van de bedankjes een spelletje te maken. U voorkomt zo ruzies, huilpartijen en verveelde kinderen die door uw huis gaan dwalen.

Uitdelen
Het uitdelen van de lekkernijen kun je prima als onderdeel van de spelletjes zien. Het begint allemaal met versieren van de eigen taartjes. Hiervoor gebruikt u plakken cake die versierd mogen worden met slagroom, mandarijntjes, chocoladevlokken en snoepspekjes. U kunt ook dropveters in stukken knippen om haren te maken bij een gezichtje en bijvoorbeeld rozijnen als ogen gebruiken. Het zoete tussendoortje kunt u in een bak water leggen. Ieder kind moet dan met de handen op de rug proberen dit met de mond op te vissen (let op dat het geen kleine snoepjes zijn waar ze zich in kunnen verslikken!). Chipszakjes of andere tussendoortjes kunt u ook verstoppen. Laat ze maar zoeken. Met of zonder aanwijzingen (warm-koud, raadselachtige omschrijvingen). De gevonden zakjes worden bij elkaar gelegd en als ze allemaal zijn gevonden, kan de buit worden verdeeld.

Lauw en warm
Verzamel bij binnenkomst van de gasten alle cadeautjes in een grote mand of doos. Als iedereen er is, stuurt u de jarige even de kamer uit en worden de cadeautjes verstopt. De gasten helpen de jarige met 'warm', 'lauw' en 'koud' om de cadeautjes te vinden.

Geblinddoekt
Laat de kinderen in een kring zitten, waarna de jarige met een blinddoek voor moet kiezen wiens cadeau hij/zij uit gaat pakken. Natuurlijk moet iedereen raden wat er in het cadeautje zit voordat het uitgepakt wordt.

De tikkende wekker
Traktaties tussendoor kunt u in huis verstoppen met een tikkende wekker ernaast. Als de kinderen heel stil zijn, horen ze de wekker en vinden ze de traktatie.

De pinata
Overgewaaid uit Mexico. De pinata is een kunstwerk van papier mache, gevuld met cadeautjes en snoep. Aan het eind van het spel mogen de kids geblinddoekt proberen het ding stuk te slaan. Lukt het, dan volgt een regen van bedankjes.

Grabbelen
Mee-naar-huis-cadeautjes verpakt u feestelijk, doet u in een grabbelton of laat u de kinderen vinden met behulp van een schatkaart of door het volgen van een touw met aan het eind het felbegeerde cadeautje.