Speurtocht voor kinderfeestje organiseren

De meeste kinderen vinden een speurtocht heerlijk om te doen. Het is helemaal leuk als je er het thema van het kinderfeestje aan mee weet te geven, al kost het ook wat organiseren.

Wil je de kinderen op het kinderfeestje verblijden met een speurtocht bedenk dan wel dat dit enige voorbereiding kost. Als je er echter zorg aan besteed en de spanning in de tocht goed weet aan te passen aan de leeftijd en belevingswereld van de kinderen dan staat dit garant voor een zeer geslaagd kinderfeestje (en een heleboel voorpret;)

Het eerste om over na te denken bij het organiseren van een speurtocht is waar je hem wil houden. Heb je een park of liever nog een bos in buurt dan is dat natuurlijk een erg mooie plek om (een deel van) het kinderfeestje te organiseren. Met iets oudere kinderen kun je het natuurlijk ook op straat doen, vooral als je in een rustige wijk woont.

Speurtocht uitzetten

De makkelijkste manier om een speurtocht uit te zetten is met pijlen. Op de stoep met stoepkrijt of met bordjes aan bomen. Maar er zijn nog meer leuke manieren om de kinderen de weg te laten zoeken.

Organiseer bijvoorbeeld een kralen speurtocht: rijg kralen van verschillende kleuren aan een ketting en geef elke kleur een betekenis mee, bijvoorbeeld volgende rechts, rechtdoor en links. Voor het onthouden kun je de kinderen met stipjes schmink op handen en neus laten onthouden waar ze heen moeten.

Een andere leuke manier is door enveloppen te verstoppen met aanwijzingen naar de volgende aanwijzing. Voor wat oudere kinderen kun je de aanwijzingen in cryptische of rebus vorm maken.

Heb je een themafeestje dan kan je natuurlijk ook aanwijzingen achterlaten in het thema. Heb je bijvoorbeeld een draken - feest dan kun je 'vind de draak' spelen. Daarbij kan je nagemaakte voetstappen, kooltjes e.d. gebruiken

Speurtocht = Kinderfeestje

Het is het leukste als je in de speurtocht wat activiteiten verwerkt zoals spelletjes e.d. Op die manier kan je het hele kinderfeestje aan de speurtocht ophangen. Daarnaast is het leuk voor de kinderen om naar een finale toe te werken. Wat je ook kan doen als je wilt eindigen met bijvoorbeeld pannekoeken of friet eten is eindigen bij het pannekoekenhuis of friettent.